Om een veilige werkomgeving te creëren en te behouden, is een periodieke keuring van gereedschap en elektrische installaties noodzakelijk. Electro Roos is gecertificeerd vakman en zorgt ervoor dat al jouw elektrotechnische installaties veilig en naar behoren functioneren.

Electro Roos keurt en herstelt volgens de volgende richtlijnen en methodieken:

  • NEN 3140
    De NEN 3140 norm is de wettelijk vastgelegde norm voor het keuren van elektrisch gereedschap: van bedrijfsinstallaties en grote machines tot kantoormaterieel en elektrische arbeidsmiddelen. Na controle ontvang je van ons een officieel NEN3140 keuringscertificaat.
  • NEN 1010
    De NEN 1010 norm gaat over de veiligheid van elektrotechnische laagspanningsinstallaties in infrastructuur, woningen en gebouwen. Hiervoor inspecteren wij onder andere de bedrading van de elektrische installatie, de groepenkasten en de werking van de veiligheidsaarde.
  • Fluke 6500
    Na een grondige visuele controle zal jouw elektrisch gereedschap met de Fluke 6500 apparaattester getest worden.

Gereedschapkeuring en herstel

Het niet keuren van je elektrisch gereedschap vormt niet alleen een bedreiging voor jouw eigen veiligheid of die van je werknemers, maar het is ook strafbaar. In 1998 werd de periodieke gereeschapkeuring wettelijk verplicht gesteld. Zo betaal je maar liefst €900 per elektrisch apparaat of machine dat niet gekeurd is. Daarnaast kan het leiden tot problemen met de verzekeraar en/of het stilleggen van de werkzaamheden.

Een boete of andere, onnodige problemen wilt natuurlijk niemand. Daarom keuren we gereedschappen en apparaten en zorgen we samen voor een veilige werkomgeving.

Installatiekeuring

Wil je er zeker van zijn dat de technische installaties in jouw woning of bedrijfspand voldoen aan de wettelijke eisen? Wij ook! Tijdens een installatiekeuring onderwerpt Electro Roos de gehele technische installatie aan een zorgvuldige controle, zodat de (brand)veiligheid gegarandeerd wordt.

Thermografisch onderzoek

Tijdig en regelmatig thermografisch onderzoek brengt zwakke plekken aan het licht: knelpunten, overbelaste eindpunten of slechte verbindingen, in aansluitingen en contacten. Deze zijn schadelijk voor de installatie en kunnen zelfs zorgen voor brandgevaar. Tijdens een thermografisch onderzoek gaat Electro Roos na of jouw elektrische installaties veilig functioneren. Bij problemen zorgen we voor een passende oplossing.

Wil je ook verzekerd zijn van veilige, elektrische installaties? Neem dan gerust eens contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Dan nemen we alle nodige stappen met je door en voeren we een deskundige keuring uit.

Neem contact op